Huis gereinigd

Vandaag is het huis ritueel door Merel en Liesbeth gereinigd met salie en gevuld met verse energie. Als het zelf bedachte ritueel goed is gegaan is de energie van de vorige bewoners nu uit het huis verdwenen en vervangen door energie voor Liefde, Gezondheid, Wijsheid, Ondernemerschap etc. Op dit moment ruikt het echter vooral naar spinazietaart omdat die voor het avondeten wordt gemaakt. Toch wordt het huis wel wat meer van jezelf als je zo’n ritueel doet. Je stopt even met de dagelijkse dingen en krijgt wat meer bewustzijn over de grote stap die we hebben gezet. Maar in de gesprekken die we aan tafel hadden over het ‘reinigen’ werd ik me ook bewust van de dingen die we hier allemaal gaan meemaken en welke kansen er zijn ontstaan met de aanschaf van dit huis. Mooi en spannend!

Eigen huis & interieur

Van een buurtbewoner hebben we ongeveer honderd woonbladen gekregen. We zijn lid van een WhatsApp groep van de buurt en die is zeker handig! De kapper op de hoek heeft er voor gezorgd dat we in de groep terecht zijn gekomen. Daarna heb in de groep gevraagd of iemand ervaring heeft met een hydrofoor. Twee mede-straatbewoners hebben me uitgenodigd en hun ervaringen met me gedeeld. Erg leerzaam. En via dezelfde appgroep nu zijn dus de interieurbladen op ons pad gekomen. De buren en buurtbewoners zijn sowieso erg aanspreekbaar wat ik (met Akersloot als geboortedorp) zeer waardeer. Daar zei ik: “Hallo!” tegen iedereen waarvan ik het gezicht al eerder had gezien. Wie weet gaat dat hier wel weer gebeuren! Aan de andere kant moet je ook voorzichtig zijn. Op onze tweede dag veroorzaakten we al wat geluidsoverlast vanaf het dakterras. De monteur van de warmtepomp had zijn auto dubbel geparkeerd zonder dat ik het door had en daardoor moest de buurvrouw erg creatief manoeuvreren voordat ze haar parkeerplek kon verlaten. Maar van deze buren hebben we ook een week de wifi verbinding geleend (met toestemming van hun en grote dankbaarheid van ons). Dat wil je niet belonen met een dubbel geparkeerde monteur! Ik kan daar wat onzeker van worden, maar weet uit ervaring dat dit bijna altijd onterecht is. Het door mij ‘aangebrachte leed’ wordt in veel gevallen niet door betreffende persoon waargenomen. Dat zal nu waarschijnlijk niet anders zijn. Eigenlijk ben ik er nu al vrij zeker van dat de leuke kant sterk gaat overheersen. Die overtuiging komt mede door hoe ons boekenkastje door passanten is ontvangen.

Boekenkastje

Het boekenkastje is een succes. Minstens twee keer zoveel mensen als in de Kinderdijkstraat lopen langs het huis. De straat is duidelijk een route voor wandelende stellen, hondenbezitters en wandelaars in klein clubverband (niet meer dan drie). En velen gunnen het kastje een blik waardig. Ik heb zelfs ’s avonds laat nog iemand in het kastje zien struinen. De eerste euro’s zijn verdiend voor het goede doel. We zijn niet de enige met een boekenkastje. We hebben ook een ander kastje in de straat gezien en nog eentje net om de hoek. Ook heel charmant vorm gegeven. En door het grote raam van onze voordeur is contact met de ‘kijkers’ makkelijk gelegd. Wat de beste boekenmix is moet ik nog uitvinden, maar misschien is die niet heel veel anders dan in de Rivierenbuurt. Wat de buurt leest zal ook moeten blijken uit de tassen met boeken die we hopelijk aangeboden gaan krijgen (hoewel dat misschien de boeken zijn die juist niet worden gelezen!). Ik heb al een aantal marketingboeken aangetroffen die zelfs nog in het folie zaten! Die haal ik er echter uit. Net als bijbels, boeken die gaan over hoe je van de drank moet afblijven, folders van Jehova’s getuigen, oude Winkler Prinsen, de autobiografie van Churchill. Maar ook de exemplaren met een koffievlek of aan de zijkant vergeelde bladzijden lopen slecht is mijn ervaring. Ik haal ze er altijd meteen uit en gooi ze in de papiercontainer. Zonde! vindt Merel, maar ik ga geen filiaal beginnen bij de container. Ik ben benieuwd hoe snel we hier €2.000 hebben opgehaald.

Vandaag in het kort !

  • Een ladder van 5,2 meter gekocht om in de vide een lamp op de kunnen hangen en de spinnenwebben te verwijderen (en nog allerlei dingen).
  • Twee roosters gekocht om beter de voordeur en garagedeur in te kunnen stappen.
  • Besloten waar de nieuwe meterkast moet komen.
  • Gekeken naar de mogelijkheden om de keuken te vergroten en het toilet te verplaatsen (geen prio maar wel leuk).
  • De dorpel van de voordeur recht gebogen zodat die beter sluit en een oplossing verzonnen om de deur wat tochtvrijer te maken. De dorpel buigt waarschijnlijk eenvoudig weer terug maar ik heb nog geen nieuw exemplaar kunnen vinden en ook de producent/installateur van de deur is mij niet bekend.
  • De meterkast leeggezogen en geconstateerd dat het verplaatsen van de waterleiding en elektra waarschijnlijk redelijk is te doen.
  • Offerte aangevraagd om de hydrofoor aan te leggen.
  • Afspraak gemaakt met de tweede aannemer om een kijkje te nemen.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *