Doorspoelen met regenwater

Hydrofoor

Vanavond een kleine studie gemaakt van de hydrofoor. Een apparaat dat we moeten aanschaffen om onder een krachtige straal te kunnen douchen. Nu is het een straaltje plas (van een 52 jarige). De hydrofoor brengt de leidingen extra op druk omdat van de 2 BAR die de gemeente door de leidingen perst nog maar 0,9 bar over is op ongeveer 14 meter hoogte. Dat is te weinig voor een flinke straal.

De hydrofoor moet niet zelfaanzuigend zijn, geschikt voor drinkwater en een voordrukbeveiliging is in Nederland verplicht. Ik denk aan een DAB E.sybox mini 3 of een Xilent X3. Het apparaat is zo groot als een uit de kluiten gewassen stofzuiger en moet worden aangesloten vlak na de watermeter. Er is ook een bedrijf dat bij de verkoop meteen de installatie kan doen. Dat is misschien wel prettig want ik wil hier niet te lang mee wachten.

Maar toen zag ik dat zo’n hydrofoor ook wordt gebruikt om regenwater door een leiding te pompen. Regenwater kan in je huis worden gebruikt om de wc door te spoelen en je was te draaien. Daarvoor wordt het eerst nog gefilterd. Op het dak zou ik een reservoir kunnen maken om regenwater in op te vangen. De hydrofoor pompt het dan in de leidingen. Als het reservoir leeg is vul je het aan met drinkwater, maar het grootste deel van het jaar is dat niet nodig. Leuke bijkomstigheid: In de zomer zorgt het water er voor dat je dak niet warm wordt waar het reservoir staat. Je schijnt een reservoir nodig te hebben van ongeveer 3×4 meter en dan 50cm hoog. Daar kunnen 6 mensen een maand lang gemiddeld 5x per dag de wc mee doorspoelen. Het geheel verdiend zich in 10 jaar terug dus daar hoef je het niet voor te doen.

Maar het is weer een flinke klus er bij. Ik ga het dus (nog) niet doen.

Vandaag in het kort !

  • Van Ziggo krijg ik de factuur van januari terugbetaald. Ik had kennelijk alleen ons vaste nummer abo opgezegd en de rest liep gewoon door op het oude adres. Opzeggen met terugwerkende kracht is dus mogelijk. Netjes!
  • Ik werd door de klachtenafhandeling van KPN gebeld met de vraag of ik tevreden was met hun service. Dat ben ik niet. Wel blij dat ik nu internet heb natuurlijk. Ter compensatie krijg ik een maand gratis. Nounou. Niet netjes!
  • Een fors bedrag krijg ik ook terug van Greenchoice. Teveel betaalde energiekosten. Elke maand iets teveel betalen is een soort sparen. Heel fijn om dan ineens geld terug te krijgen. Het hoge bedrag komt denk ik ook omdat we op het oude adres op hout zijn gaan stoken sinds we wisten dat we gingen verhuizen. Dat heeft veel bespaard zag ik in de app.
  • 305 meter cat6 internetkabel installatiekabel binnen gekregen. Daar ga ik zeker wat van overhouden! Ik heb ook een managed switch gekocht op Marktplaats maar die moet nog komen. Dan kan ik straks een gigabit netwerk aanleggen met op elke kamer in ieder geval één bedrade internetaansluiting. De wifi wordt geregeld met 2 asus aimesh rt-ax92u routers. Misschien moeten daar nog 2 stuks bij omdat leem en stro het wifi (en al het andere) signaal absorbeert.
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *